Let, sprød & lækker
Flammkuchen er en tynd og super sprød bund uden gær, toppet med creme fraiche, bacon (Speck eller lardons afhængig af regionen) og løg, der stammer fra Alsace-regionen i Frankrig. Den blev skabt af tyske nybyggere, så den er ikke kun populær i Frankrig, men også i Tyskland og Østrig.
Den kaldes Tarte Flambée eller Flammkuchen på fransk eller Flammkuchen på tysk. “Die Flamme” betyder flamme, og “der Kuchen” betyder kage, så du kunne kalde den “en kage bagt i flammerne”. Navnet stammer fra den traditionelle tilberedningsmetode – bagning i en træfyret ovn.
Flammkuchen blev opfundet for at teste temperaturen i træfyrede ovne, der blev brugt til at bage brød. Hvis det kom ud klar på 1-2 minutter, betød det, at ovnen var varm nok til at bage brød. Hvem der fandt på at også at bruge Creme Fraiche, bacon og løg vides ikke, men succesen var øjeblikkelig og går for at være den klassiske topping.
Let, sprød & lækker
Flammkuchen er et sprødt fladbrød uden gær, toppet med creme fraiche, bacon (Speck eller lardons afhængig af regionen) og løg, der stammer fra Alsace-regionen i Frankrig. Den blev skabt af tyske nybyggere, så den er ikke kun populær i Frankrig, men også i Tyskland og Østrig.
Den kaldes Tarte Flambée eller Flammkuchen på fransk eller Flammkuchen på tysk. “Die Flamme” betyder flamme, og “der Kuchen” betyder kage, så du kunne kalde den “en kage bagt i flammerne”. Navnet stammer fra den traditionelle tilberedningsmetode – bagning i en træfyret ovn.
Flammkuchen blev opfundet for at teste temperaturen i træfyrede ovne, der blev brugt til at bage brød. Hvis det kom ud klar på 1-2 minutter, betød det, at ovnen var varm nok til at bage brød. Hvem der fandt på at også at bruge Creme Fraiche, bacon og løg vides ikke, men succesen var øjeblikkelig og går for at være den klassiske topping.
OPBEVARING
Fabrikken i Haunstein er en enestående kombination af højteknologi og Alsacisk håndværkstradition.
De forbagte flammkuchen bliver lynfroset med nitrogen og bevarer derfor både sprødhed og friskhed.
Holdbarhed ved -18°C er 365 dage fra produktionsdato.
TILBEREDNING
Flammkuchen skal ikke først optøes. Den er bedst direkte fra frost til varm ovn.
Stenovn:
280 °C 3-4 min
Konvektionsovn:
260 °C 3-4 min
Varmluftovn:
250 °C 4-6 min
SERVERING
På få minutter er det muligt at servere en sprød og lækker Flammkuchen.
Server den med en lækker salat som frokostret eller et let aftenmåltid.
Eller som i Alsace på et rustikt skærebræt med et glas hvidvin eller øl som den perfekte snack.
Når det gerne må være nemt & lækkert
Vores Flammkuchen produceres af Gusto Palatino i Hauenstein, Tyskland. Her går moderne produktionsteknologi hånd i hånd med stolte håndværkstraditioner nedarvet gennem generationer. Produktionen er efter højeste standarder og clean-label er standard for alle produkter. Gusto Palatino er anerkendt som de absolut førende specialister når det kommer til Flammkuchen og leverer god smag og nydelse til restauranter og hoteller i hele verden. VELBEKOMME
GRATINÈE RUSTIQUE
Den (næsten) klassiske Flammkuchen på sprød bund af speltmel, toppet med Flamm creme, bacon og løg. Der ud over har den desuden også fået et delikat strejf af Emmentaler.
Antal pr karton
Pris pr karton (inkl. moms)
Pris pr stk (inkl. moms)
10 stk.
331,48 kr.
33,14 kr.
TROIS FROMAGE
Den klassiske sprøde bund af spelt mel toppet med Flamm creme og 3 skønne oste – Brie, Reblochon og Roquefort. Mild og smagfuld og ikke kun for ostekendere.
Antal pr karton
Pris pr karton (inkl. moms)
Pris pr stk (inkl. moms)
10 stk.
360,82 kr.
36,08 kr.
Bording ErhvervsPark
Fabriksvej 20
7441 Bording
Tel: +45 22 19 31 13
Email: info@bordingep.dk